Sepupu kahwin.

12:44:00 am


Assalamualaikum.


Hi, penat tak hilang lagi walhal dah seharian rehat. Konon penat padahal tak buat kerja pun. Langsung tak sumbang tenaga. hewhew. Ada la sumbang tapi sikit je pun, selebihnya duduk jaga handbag mak sambil main hp tak ada motif langsung. Gigih langgan internet dek kerana bosan teramat sangat. Dah langgan, laju-laju scroll fb, ig pastu install balik wechat. kahkah

Ni majlis kahwin yang kelima dalam keluarga belah abah. Hari jumaat akad nikah, sabtu ada kenduri. pheww. Sibuk betul. Hari jumaat tu saya pergi pagi, nak tolong mana patut. Rumah makcik ni depan rumah tokwan je dekat cendering. Sampai je sana, mak pergi dapur tolong mana patut, saya duduk je depan pelamin tu kebetulan ada sepupu saya Amal dekat situ, baby lagi pastu main-main dengan dia je. Nasib baik ada baby tu sebab  boleh buat alasan jaga baby kebetulan mak dia sibuk buat kerja. tehee. Lagipun dah ramai tolong, takpe kot kalau saya tak tolong dekat dapur. hewhew. Petang baru akad nikah, lepas asar. Tok kadi lambat pulak T_T



Dengan sekali lafaz, kakwa dah jadi isteri orang. Tahniah. Sekejap je eh sekarang akad nikah, tak perlu sebut nama pun. kan. hee. Ini je gambar lepas akad nikah yang saya sempat ambik, semua sibuk nak ambik gambar juga, pastu sibuk suruh kakwa tengok kamera dia je. pfft. Saya ambik gambar dari atas je, nasib dapat walaupun pendek. kahkah. Nampak tak gambar tu tak clear, bergegar. Ini je yang terbaik T_T Malam pula ada buat tahlil lepas isyak, lepas tu sambung lagi buat kerja makcik pakcik sekalian untuk kenduri esoknya, penat tunggu nak balik rumah, nak tidur. haih. Saya duduk dekat rumah tokwan tolong mak ira (adik abah paling bongsu) lap daun sirih. Amal tu anak dia lah. Lap je pun, tak susah. 


Ini masa kenduri hari sabtu, tak ada gambar dengan kakwa, gambar dia sorang je ada. Tak kuasa nak suruh orang tangkap gambar saya tengah panas-panas berpeluh. hewhew. Sepanjang hari tu saya sibuk cari tempat yang ada angin kahkah. Muka berpeluh-peluh, nasib tak mekap kalau tak  konfem cair. Majlis habis lepas asar tapi sebab mak abah penat, kitorang balik pukul 3 lebih, hewhew. Wakilkan adik saya Naim dengan Faiz tolong mana-mana patut, diorang tak datang sekali dengan abah. Dah itu je nak cerita. Untuk kakwa, selamat pengantin baru, semoga menjadi isteri solehah dan berbahagia selalu dengan suami tersayang okayy. kbai. 









ps : paling tak suka bila ada kenduri melibatkan keluarga macam ni kalau ada jenis dengki suka mengungkit dia banyak tolong. pfffft

You Might Also Like

4 budak awesome !

  1. alhamdulillah selesai sudah ye
    biasalah kalau dah melibatkan ramai orang even keluarga sendiri
    mesti akan ada benda gini. buat tak dengar aje =)

    anyway saya membalas kunjungan n done follow sini juga #352
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sendiri pun nak dengki, tak paham. Btw tenkiu. hihi

      Delete
  2. Tahniah sepupu awak. btw mengungkit sesemua tu normal la, takyah amik pusing sgt ^^ . Oh btw happy june ya !

    ReplyDelete