degree

Berbelah bahagi

12:46:00 am

Assalamualaikum

Dah lama tak singgah sini. Sibuk sangat sejak kebelakangan ni hmm. Oh, selamat hari raya semua hewhew. Alhamdulillah masih diberi kesempatan sambut raya tahun ni dan raya tahun ni first time saya bagi duit raya kat family and sepupu. Sepupu yang kecik jela mampu haha. Maklumlah sekarang dah kerja tapi dah kerja pun ada je orang bagi duit raya jugak. Huhu. Rezeki.

Masuk ni dah 4 bulan saya kerja. Lama jugak la merantau. Dan masih keliru dengan perasaan sendiri. Hmm. Tak tahu la kenapa selalu fikir betul ke tak keputusan yang saya buat ni. Tak kejar impian yang dah lama sangat berharap. Saya nak sangat sambung belajar tapi sekarang dah dapat kerja tetap pastu dah keliru nak terus kerja atau nak sambung belajar sepenuh masa. Gaji pulak alhamdulillah dapat lebih dari yang diharapkan tapi sampai bila nak kerja kat sini. Haih. Buntu la.

Hari tu fikir jugak kumpul dulu ilmu sebanyak mana yang boleh dekat tempat kerja sekarang pastu boleh bawak pengalaman kerja tu untuk mohon kerja tempat lain. Tapi lama jugak nak kena cukup ilmu tu. Kadang fikir nak sambung belajar tapi buat part time takut tak terkejar pulak nanti. Kalau buat full time mesti kena buat pinjaman lagi, bertambah la hutang pheww. Hutang masa diploma pun tak bayar lagi. Hmm. Hakak fening la -_-. Okay takpe la nak kena tidur ni, esok kerja huhu. Lepas ni la sambung fikir. Goodnight.