Angan Angan

3:37:00 pm

Assalamualaikum

Dah lama sangat ni tinggal belog kena post jugak takut nanti berhantu kahkah. Sekarang aku dah kerja, weee. Eh, aku ada bagitahu ke sebelum ni? Macam takde. Hmm. Takpe la aku cerita jela lagi, sekarang aku dah kerja dekat Pasir Gudang. Aku asal Terengganu tau, fuhh jauh jugak la aku merantau seorang diri demi mencari sesuap nasi ecehh. Hehe. Aku dapat offer kerja sebagai programmer kat kilang area pasir gudang ni. Macam terkejut jugak la dapat hahaha. Dah rezeki, aku terima jela. Tapi aku bukan nak cerita pasal kerja pun ni, haih jauh tersasar dari tujuan sebenar. Kehkeh.

Baiklah. Pasal angan-angan kan? Aku ni suka sangat berangan, pantang ada masa lapang sikit mesti nak berangan. Aku ada perancangan hidup aku sendiri. Hewhew. Macam ni tau, aku mula plan lepas aku gagal matrik dulu. Masa masuk matrik langsung takde plan masa depan. Kahkah. Tak tahu tujuan pun masa tu. Pastu dapat masuk politeknik. Masa tu aku plan, aku akan habis diploma dalam masa 3 tahun, masa habis umur aku 22 tahun. Lepas je habis diploma terus sambung ijazah pulak. Dalam masa 4 tahun aku akan dapat ijazah. Masa aku dapat ijazah tu pulak umur aku dah 26 tahun. Haaa. Pastu nak cari kerja dan buat part time master. Fuhh. Masa tu dalam kepala aku cuma fikir pendidikan je. Takde langsung benda lain. Aku plan kahwin dalam umur 27 tahun .

Tapi, sekarang aku tak boleh nak teruskan plan aku sebab dah lari dah. Patut sekarang aku dah sambung ijazah masa bulan 3 kalau ikut plan asal. Allah sebaik baik perancang, aku terus dapat kerja tetap lepas habis je diploma. Jauh di sudut hati aku ni nak sangat sambung belajar. Sekarang pun aku fikir lagi. Aku dah kerja 2 bulan. Pastu aku fikir kalau aku sambung belajar full time rugi jugak sebab aku kena berhenti kerja, dan kena buat pinjaman ptptn lagi. Hutang masa diploma pun tak mula bayar lagi. Haih. Lagi satu takkan aku nak berhenti kerja, bukan senang nak dapat kerja sekarang. Lepastu pulak aku fikir jugak takkan aku nak kahwin umur 27 macam lambat sangat jee hahaha. Aku rasa kena kahwin la sebelum 26 tahun ni. Ermm, ada orang ajak aku kahwin tahun depan hahahahaha. Aku malu laaa, tak cukup matang lagi kot. Pheww. Kena istikharah dulu ni, buat keputusan betul betul.

Aku taktau la dapat bertahan lama ke tak kerja kat sini, mungkin tak. Aku rasa aku nak jugak sambung study tapi part time sebab nak guna duit sendiri taknak pinjam lagi dah. Banyak sangat dah ni hutang. Huh. Pastu raya dah dekat hehe, tahun ni nak bagi duit raya pulak, selalu sebelum ni aku dapat duit raya kahkah. Tak sabar pulak rasanya. Oh pastu nanti aku balik Terengganu lagi 3/7 haa lambat lagi. Tapi sempat la puasa dengan family. Huhu. Lain kali aku post lagi, ni pun guna tab je. Laptop tinggal kat Terengganu. Pastu dah la guna internet free je, lambat laa. Hahaha. Dah la, babaii .