Pemilihan tajuk projek akhir tak selesai lagi!

12:41:00 pm


Assalamualaikum.


Hi. Stress secara tiba-tiba bila mengenangkan cuti semester yang tinggal 2 minggu lebih je lagi. Oh stress sebab projek tak settle lagi. Ngapain deh aku dibebani masalah sedemikian sekali. Aduhh. Sebenarnya tajuk projek dah settle semua semester lepas, dah siap semua dah pemilihan komponen dan litar untuk projek akhir tersebut, tapi bila tiba hari kena bentang projek 1 dekat panel, hancur semua. Pffft. Panel kata projek tak pintar sebab macam ada lagi kaedah yang lebih mudah boleh selesaikan masalah itu. pffft



Lepastu mengadu dekat penyelia yang panel cakap macam tu, penyelia tiba-tiba setuju dengan panel. Apakah?. Padahal dia yang mula-mula cakap idea projek okay dah pastu siap tambah-tambah idea lagi, tapi sekarang setuju dengan panel pula. pffft. Lepastu bermulalah kisah cuti semester yang tidak tenteram. Nak tidur je mesti fikir pasal semester depan macam mana. 

Sakit hati lagi bila nak cari komponen kena tahu fungsi setiap komponen kan, pastu google lah setiap fungsi tu tapi banyak yang keluar dalam bahasa indonesia dong, aku nggak ngerti. Nyebelin deh. pffft. Pernah juga tanya mana-mana pensyarah tentang projek lepastu ada juga pensyarah yang bila pelajar dia tak tahu, dia macam mentertawakan kita pulak. Ciss. Ingat dah pandai sangat ke. Sakit pulak hati kita. Semester depan konfem dah stress melampau pasal projek ni, jadi sebagai persediaan, subjek lain kena study awal-awal supaya tak bertindan dengan projek nanti. fuh. Doakan please..


You Might Also Like

10 budak awesome !

  1. tkpe simpan azam satu hari tu nak focus dengan keadaan yg relax. jgn tangguh2 hee
    betul2 kalau search mmg byk jumpa yg indon jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyampah kan bnyk indon, tak fahamlah. hehe. btw, tq ;)

      Delete
  2. Takpa cuba lagi cari kaedah yg mudah. buat slow2. InshaAllah ada penyelesaian dia. Jangan lupa mengadu dekat Allah :)

    ReplyDelete
  3. lol.. all the best.. good luck dear.. fighting!!

    ReplyDelete
  4. lebih kurang lah kita. stress dengan study. tapi bersyukur sebab Allah beri peluang untuk sambung belajar. good luck! chayok!

    ReplyDelete