Pelbagai Jenis Biskut Raya dan Kek paling sedap pada abad ini !

6:33:00 pm


Assalamualaikum



Beberapa hari lagi kita akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan. Tak sabar weyh nak merasai suasana bulan ramadhan ni lagi-lagi bila sambut dengan kawan-kawan. hewhew. Sekarang semua dah sibuk nak sediakan barang untuk raya walhal puasa pun tak lagi. tehee. Biasalah tu, kalau lambat nanti kelam kabut. Tukang jahit pun taknak terima tempahan dah sekarang, nasib baju raya saya mak yang jahit, ekeke. Oh, nak bagitahu ni, kakak kepada Jaa ada menjual pelbagai jenis biskut raya dan kek. Sedap sangat kek dia, dah sedap cantik pulak tu. Sumpah tak tipu. mari tengok dulu.




Antara biskut raya yang dibuat sendiri, separuh dari gambar saya dah pernah rasa, sebab Jaa selalu bawa tester dekat rumah sewa. kahkah. Sedapnya Crunch Almond Cookies ! Tak sabar nak masuk semester baru ni, mana tahu kot Jaa bawa tester lagi. kahkah. Sekarang mari jamu mata tengok kek pula. Ah, tabahkan hati sebab kek dia memang sedap weyh, lembut je. Pastu kalau yang Cheese leleh tu memang meleleh. Pergh pergh. Dap em. 

Fakta tentang kek Eny Rosli ni : Bila bau je memang akan rasa tak sabar nak makan, bila makan pula doa dalam hati supaya kek ni tak habis, kalau habis menangis gigit jari. behehe. Tapi serius masa saya praktikal hari tu sekali dengan Ja ni, pastu office aircond, kebetulan dia bawa cheese cake, satu office tu bau kek dia, sedap sangat baunya.. Dah la sedap, murah pula. 




Selain itu, kek untuk kanak-kanak pun ada. Sebab Eny Rosli ni kreatif, cantik kek dia. Kanak-kanak pun suka, ramai pensyarah Politeknik saya tempah kek dengan dia untuk sambut hari lahir anak mereka.




Eh, kek kahwin pun ada jugak tau!





Contohnya yang ini, ada banyak lagi gambar boleh tengok dekat facebook Eny Rosli dekat sini




Kalau rasa nak makan sorang, taknak share, sebab sifat kedekut tu kental dalam diri, beli jelah kek bajet, dia letak dalam bekas macam ni harga tak sampai RM 15 pun sebekas tu. Pastu ada banyak jenis contohnya Cheese, Coklat, Blueberry dah banyak lagi lah. Boleh mintak nak buh topping apa. Dap em. Sebelum ni saya tak suka sangat kek ni, tapi kek Eny Rosli sedap weyh, lepas makan mesti rasa nak order lagi. Iye hakak tak tipu~




Ini tak pernah cuba lagi. lepas ni pasti cuba. Dapnya^^ Pergilah serbu facebook Eny Rosli ni, cuci mata sikit. ekeke.



Untuk tempahan :-

WhatsApp : 013-5013410 (Eny Rosli)
Facebook :         Eny Rosli 

Area : Kuala Terengganu, Marang, Dungun dan Kemaman
*sebab dia duduk dekat Marang. 








You Might Also Like

13 budak awesome !

  1. Menggoda sungguh biskut ngn kek tu..tp jauh sgt..jamu mata je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha. kalau rase nak datang ganu, tempah kek ni dulu. Tak menyesal. ekeke

      Delete
  2. assalamualaikum!!
    sedapnyaaaa!!! ni kalau puasa, mau terliur ni.. hee

    singgah sini kejappp! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam. huhu. Memang sedap, puasa nanti waktu siang jangan tengok gmbr ni, mlm boleh. kahkah

      Delete
  3. salam ;) awak dah kerna tag ngan saya :
    http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/06/3rd-giveaway-sulaman-lace-heaven.html

    ReplyDelete
  4. memang nampak sedap kena cuba juga kek menarik dan sedap ini

    ReplyDelete
  5. ehh... silap...!!
    samprit bunga dahlia.... hahahahhaaaa... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah. pelik tibe2 bunga ros . hee ;)

      Delete
  6. tgok gambar pn dh nampak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? bulan puasa jangan tengok. haha

      Delete
  7. wah banyaknya biskut dan cek.dah tengok pun sedap.;)

    ReplyDelete