Si busuk hati.

10:41:00 pm

Seronok sangat ke berniaga menggunakan cara kotor cenggitu. Tak boleh tengok orang untung, buat taktik jijik. Busuk hati. Tak percaya rezeki sendiri. Urgh. Semua nak copy paste orang lain, tak pernah cuba keluarkan idea sendiri, sebab malas perah otak fikir cara nak menjayakan perniagaan atau mungkin terlalu 'bodoh' sebab tu copy lebih mudah :/ 

Budak gemok

10:04:00 pm





"eh awak nampak makin gemuk, makin rendah". Ergh! I is benci bila orang cakap I gemokk. Saya tahu lah saya gemuk, tak perlulah susahkan diri anda bertungkus-lumus berusaha untuk mengingatkan saya bahawasanya saya gemuk. tsk tsk. Benci lah! awak tu yang cakap saya gemuk, pun gemuk juga. 






Actually, saya sekarang dalam proses nak buang semua lemak terkumpul. hiks. Mencuba diet atkins. Sebab stress sangat bila orang sekeliling sibuk mengingatkan saya tentang kewujudan lemak saya, dan saya juga mengasihani mereka kerana bersusah-payah untuk saya. Maka dengan itu saya membuat keputusan untuk kurus. Wish me luck. tehee. 





Cotton Batik Design Cantik

11:05:00 pm


Assalamualaikum. Sebelum ni saya ada buat satu entri tentang cotton batik untuk tempahan. Cantik-cantik kan design kain cotton dalam entri tu? kan? cepat mengaku! haa.. sekarang nak memberitahu bahawa kawan saya baru sahaja whatsapp dekat saya gambar design untuk cotton yang baru! cantik sangat! sungguh, tak tipu. Mari tengok ..





okay, ini adalah antara gambar yang saya dapat dari dia. Cantik kan?. Ada banyak lagi design cantik, boleh whatsapp untuk menjamu mata. hiks. Kain cotton dijual sepasang, 4 meter. Okay, mari bincang tentang harga pula.

Cotton poplin : RM 130 
Cotton span : RM 150 
** tidak termasuk pos

* kain ini adalah pre order, maksudnya kalau berkenan di hati, boleh buat tempahan dan tempahan akan siap dalam masa 2 hingga 4 minggu. Deposit haruslah dibuat selepas membuat tempahan, sebanyak RM60.

Untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan atau ingin membuat rundingan harga boleh whatsapp di talian : +60149074681

XOXO

teruja

8:05:00 pm

Teruja terlebih sangat bila engineer dekat tempat praktikal tu suruh semua budak praktikal pergi melawat tapak projek. Tehee. Budak baru, teruja mesti lebih lagi-lagi bila diarah lawat tapak projek pembinaan paya bunga square *lot kedai dan hotel * yang hampir siap, lepastu lagi teruja bila boleh masuk dalam bangunan tu feeling macam rasmi semua dalam bangunan tu termasuk lif yang dikelilingi papan nipis. tsk tsk *kagum. walhal bukan orang pertama pun. Setiap sudut wajib ambil gambar sebab nak tunjuk bukti dah masuk sebelum bangunan beroperasi, nanti boleh edit buat 'before' 'after' beroperasi. Ahak. Ke'jakun'an saaangat.


Sampai je dekat tapak projek, diberi pula kerja yang mungkin agak berat sebab kerja ni letih dan buat sakit kepala secara tiba-tiba. Terus teruja tahap maksima sebab diberi kepercayaan buat kerja macam ni. tsk *terharu* Lepas tu suara hati berbisik "esok nak datang sini lagi" . tehee. Sebab banyak kerja boleh buat, dan banyak benda boleh tulis dalam report nanti, siap dengan gambar cantik-cantik. Kalau dekat office bukan ada kerja sangat pun. Tapi, semua yang dihajati tak tertunai sebab tiba-tiba ada banyak kerja dekat office. Ya ya, kita hanya merancang.



ps : saya sangat tak suka akan orang berlagak nak tunjuk yang dia ni pandai semua benda dan fikir orang di sekeliling tak sepandai dia.







cool

12:44:00 pm

Cool?  aku tak pernah pun jadi seorang wanita yang "cool" malah lebih kepada gelabah tak tentu hala. Jadi mulai hari ini aku nak ubah diri aku dari seorang yang gelabah kepada yang sangat-sangat cool. Okay. Dulu masa aku clash zaman cinta monyet serupa beruk tu, aku gelabah gile. Setiap malam aku call dia walau aku tahu dia dah berpunya dengan harapan dia clash dengan awek dia. tehee. Bukan hensem pun, ahaha. Kadang aku buat kerja bodoh aku kirim surat dekat adik dia yang satu sekolah dengan aku sebab dia tukar nombor telefon. psyco.Ya aku tahu nampak bodoh, sangat bodoh. Malu bila teringat balik atau kadang bff tolong ingatkan kisah tu, kuangjo. Lepas tu sibuk stalk hidup dia, lagi bodoh.


Sekarang tak nak dah jadi macam tu lagi, kan dah besar. Umur 21 kena matang lah kan. haha. Tak kan nak jadi macam Joo Jang Mi yang sibuk stalk hidup ex dia lepas clash. Haha. Kena cool, wajib cool. Life must go on. Untuk memastikan misi menjadi, mula-mula delete semua tentang dia. tsk. Unfriend akaun facebook dia, unfollow instagram dan jangan lupa block terus, block whatsapp jugak, delete wechat dia, left group wechat yang ada dia. Lagi? Semualah tentang dia yang boleh buat kita nak stalk dia lagi. Dah. Delete nombor telefon dia sekali, yang dalam kepala pun cuba lupakan. segala mesej. Let it go, let it go..  Gambar? hurm hurm.. nantilah fikir balik, macam sayang. Perasaan pula macam mana? . Entah, mungkin nanti akan hilang sendiri. Mungkin T_T