Thursday, 11 June 2015

Seharian di Dungun


Assalamualaikum


Penat tak hilang lagi wehh. heh. Petang selasa hari tu pergi rumah sewa dekat Dungun. Sebenarnya dari minggu lepas lagi plan nak pergi rumah sewa dengan Ja sebab nak kemas-kemas sikit. Kalau nak kemas masa nak masuk semester baru memang tak terkemaslah sebab masuk tu dah bulan puasa. Siapa je yang larat masa tu. ekeke. Awalnya plan nak pergi hari isnin lepastu balik hari rabu, tapi Ja demam tak larat. Okaylah, hari selasa jelah pergi. Petang selasa abah hantar pergi Dungun bawa barang sikit-sikit nak tinggal dekat sana dulu nanti minggu depan tak penuh sangat kereta. 

Pastu bila dah sampai dekat Dungun, macam 'eh apa kata dah alang-alang ada dekat Dungun ni jomlah jumpa penyelia projek bincang nak tukar projek baru', kata saya kepada Ja. Sebenarnya memang dah ada niat nak jumpa penyelia projek sebelum masuk semester baru ni sebab kan projek tak settle lagi, kebetulan dekat rumah sewa ada juga 2 orang classmate yang dah datang awal sebab nak belajar pasal projek diorang dekat Poli. Jadi beranilah saya pergi Dungun juga sebab ramai. kahkah. Dekat kawasan rumah sewa tu sunyi je cuti ni, sebab kebanyakan rumah dekat kawasan tu diorang bagi student Poli sewa, jadi bila cuti ni sunyi jelah tak ada orang sangat. Nasib baik duduk sana sehari je. ekeke.
 
Pastu semalam terus whatsapp penyelia cakap nak jumpa kejap, pastu dia cakap okay terhegehlah kami berdua bersiap sebab dia cakap datang awal nanti dia ada kerja lain pula. Dahlah jalan kaki je pergi Poli dari rumah sewa tu, 15 minit makan masa dekat situ. Bincang-bincang kejap, alhamdulillah dia setuju dengan projek baru ni. Terus pulang dengan kegirangan. ekeke. Ingatkan lepas siap jumpa penyelia nak balik rumah sewa ambil barang terus nak pergi terminal bas sebab nak balik k.trganu pula, tapi terbuka peti ais tengok dah berulat. yakki. Sape punya kerjalah, hari tu dah cakap kosongkan peti sebelum balik, keluarkanlah barang sendiri, tapi tak, dia tutup suis je, dalamnya tak kosongkan. heh. Ulat besar kelingking. Ulat sampah tu, pernah tengok tak, ulat tulah besar nak mampus. Yakki.

Terpaksa bersihkan peti kejap, Ja bertungkus-lumus dengan Fatin. Saya jaga paip je. Mengada sangat kan. Kahkah. Eh tapi tolong juga sikit-sikit basuh lantai dapur. Lepas settle semua, siap-siap kejap terus call pakcik apa tah nama dia tolong hantar pergi terminal. Fatin ikut sekali, dia orang Johor tapi nak jalan rumah kawan dia dekat Setiu. Wani dah balik Johor pagi tu. Ja pun ikut sekali naik bas sampai k.trganu padahal rumah dia dekat Marang, saja nak jalan-jalan. ekeke. 


Budak tu excited naik bas ni. kahkah. Orang lain bosan dah, dahlah panas. Aircond macam malu-malu je nak keluar. Pastu masa ni terpaksa masuk dalam gambar, ingatkan selagi tak kurus taknak bergambar. kahkah. Duk rumah sebulan makan free, biasalah. Typical cuti sem. ekeke. Masa ni dari pagi tak makan apa-apa, minum air je. Pukul 3 lebih sampai KT terus pergi Mcd. Lapar sangat masa ni, perut dah masuk angin. Dahlah sekarang saya tak macam dulu lagi. Dulu okay je makan lambat, sekarang lambat sikit mulalah masuk angin. heh. Sampai Mcd terus pesan doublecheese burger set besar, dapnya. Eh, tapi mahal sikit ah sekarang tak macam semester lepas. hm. Pastu makan sampai kenyang, sambil tunggu Naim datang ambil saya. Bai.



No comments:

Post a Comment