Officially graduate

10:20:00 pm

Assalamualaikum, result akhir dah keluar semalam. wehuuuu. Dan budak kelas aku semua lulus penuh yeayy boleh konvo sama-sama. Benda yang memang diimpikan dari awal masuk belajar dulu lagi dan memang penasihat akademik kitorang harap perkara yang sama iaitu konvo sama-sama. hewhew. Lega wehh bila classmate semua dah berjaya. Tapi macam terkilan sikit, memanglah result yang aku target aku dapat, tapi aku terkilanlah dengan result project 2 aku. Project kitorang dapat masuk peringkat akhir tau, inovasi wakil jabatan kejuruteraan elektrik. Memang dah termaktub sesiapa je yang project dia dapat masuk peringkat inovasi ni akan dapat A+ untuk project. Sebab memang dah kira menang jabatan. Tapi penyelia aku punyalah kedekut nak mampus berkira sangat, dia tak bagi A+ pun. Aku terkilan sampai macam nak menangis, penat kot. Masuk inovasi ni kena paksa tau, sebab kitorang penat sangat hari tu macam nak tolak tawaran tu. Buruk result aku. Orang yang tak masuk inovasi pun dapat A+. Apa yang susah sangat nak ikut syarat yang memang dah ditetapkan masuk inovasi dapat A+. Tak susah pun. Sedihlah. kitorang susah payah harumkan nama penyelia bukan dia membantu sangat pun project ni, dapat nama jugak. Bukan nak hargai pun. hmmm. kecewa sangat sampai penasihat akademik aku pun marah dengan penyelia. Okay dah tutup cerita ni.


Haa ni baru nak baling kertas. Last paper tapi tak semua ada, hmm menyampahlah wani dah balik masa ni family dia datang awal, syairah ada kerja lain pastu tinggal 3 orang je. Yang tolong tangkap gambar kitorang ni zizan classmate kitorang. hewhew. Nasib baik dia ada. Macam banyak kali jugak try tak jadi, ni gambar atas gambar tak jadi tapi tak kira nak masukkan jugak. tehee. Perancangan aku lepas ni, aku nak sambung belajar lagi, peringkat ijazah pula. Tapi tak tahulah dapat ke tak ni harapnya dapatlah sambil mohon kerja jugak, tunggulah rezeki dekat mana tapi usaha tu penting. Selasa ni 24 nov ada kursus dekat ericsson shah alam, kolabrasi dengan politeknik seluruh malaysia. hewhew. Walaupun dah habis belajar tapi ada lagi program dengan politeknik. Tak sabar nak pergi nak jumpa housemate, rindulah. Paling penting program ni ada sijil dan dapat duit. kahkah. 


Kenapa jubah aku macam tu. Kelakarlah. haha. Kalau aku tahu jadi macam ni aku pakai baju kurung hmm. Dengan keluarnya keputusan peperiksaan semalam, maka berakhirlah sesi pengajian aku selama 3 tahun di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin. wuhhuuu clap clap clap. well done! hahahaha. Padahal tengah menangis ni depan laptop, rinduuu semua tentang Dungun. kahkah. Tak sabar konvo tahun depan huhu dah tahu dah dekat mana nak photoshoot kahkah. Tapi nak kena kurus dulu ni sebelum konvo, macam nak muntah je bila sebut "nak kena kurus" sebab memang tak pernah menjadi. pffft.


Rinduuu ! hmmm. 

bye

3 Tahun Paling Bermakna

10:08:00 pm

Assalamualaikum


Masuk hari ni dah lebih kurang dua minggu aku menamatkan pengajian diploma selama 3 tahun di Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin, Dungun. Banyak benda aku belajar selama 3 tahun disini. Banyak sangat. Aku kenal ramai orang, aku belajar untuk jadi lebih kuat untuk meneruskan masa depan aku, aku kenal siapa sebenarnya kawan, aku belajar menghargai setiap kenangan, aku belajar cara berkawan walaupun tak pandai sangat pilih kawan, aku tahu cara sayang kawan-kawan aku . hiks, Banyak sangat. 3 tahun tu tak lama sebenarnya. Tak cukup pun. Dengan pensyarah yang baik gila pastu suka buat lawak. Ingat senang ke nak jumpa yang macam tu. hmm Sekejap sangat 3 tahun tu, sekejap sangat-sangat. Selama 6 semester aku dekat PSMZA ni, baru semester 6 aku dapat kenal kawan-kawan aku dengan lebih dekat, tak sangka jumpa yang sekepala. Pastu duduk satu rumah. Seronok sangat-sangat. Rumah sewa tu pun, dari semester 2 aku sewa dekat situ. Aku dengan Jaa je yang kekal dari semester 2, Syairah masuk masa semester 3 sampai semester 6. Semester 6 tambah lagi 2 orang classmate aku jugak, Wani dengan Faten. Baru kenal betul-betul macamana kawan. 

Kitorang dari semester satu bukan terus rapat, banyak kali jugak bergaduh tak puas hati dengan classmate tapi tak lama pun. haha. Pastu housemate pulak aku tak pernah jumpa lagi kawan macam ni, yelah aku tak banyak kawan. hewhew. Housemate ada yang jenis mulut lepas kalau tak puas hati cakap terus terang, pastu ada yang suka lawan mulut tau bising gila kalau bergaduh, tapi benda tu sekejap je. Pastu macam biasa balik. kahkah. Paling lama pun kalau bergaduh sehari je, tak pendam. Buang semua sebab kalau pendam tak dapat hasil pun. kahkah. Best gila kawan macam ni. Bila masak dekat dapur tu kecoh gila lagi-lagi bila Faten dekat dapur kecoh tau cari garam, bawang ke cili ke tak jumpa, bingit. Tapi kelakar. Tapi kalau memasak berjemaah lagi bising. hahaha. Aku selalu memasak dengan Syairah, sebab citarasa macam lebih kurang sama. Tak suka pedas sangat, tapi nak pedas. Kalau Faten masak pedas gila nak mati aku makan sampai keluar air mata. pheww. Jaa pulak pandai gila memasak. Tapi dia jarang masak sekali sem ni sebab dia buat diet atkins pastu banyak kali pulak tu buat induction ahahahah. Buat tak sampai 2 minggu, surrender. Pastu buat lagi . kahkah. Tak ada pulak cerita pasal Echa sebab tak satu rumah dengan dia, tapi kalau nak buat lawak cari dia, sebab dia spesis mudah terhibur. Kalau gelak tak tahu nak berhenti. kahkah. 

Biasanya hujung minggu aku dengan Jaa mesti balik, setiap semester memang selalu. Tapi sebulan menghadapi final setiap semester aku takkan balik sebab nak study. Dah tahu kalau dekat rumah tak mungkin langsung aku akan study dengan keadaan sekeliling yang tak membantu langsung. hewhew. Macam sekaranglah, si bongsu tu menangis bising gila bergaduh dengan abang dia, sakitnya hati. hergh. Okay sabar. Kadang ada jugak hujung minggu aku tak balik, sebab bosan dekat rumah takde buat apa jugak. Kalau tak balik, hari khamis mesti pergi pasar malam dengan housemate. Best gila banyak makanan dan murah. Alaa, rindunya. hmmm. Masuk semester 6 ni banyak pulak resepi baru yang aku belajar, itu yang best sebenarnya. Belajar memasak, belajar siang ikan. kahkah. Pastu classmate aku ada sorang dari Bentong, pahang. Tiap kali dia balik kampung, mesti tapaukan ikan patin masak lemak tempoyak untuk kitorang sebab awek dia housemate aku. Sedap gila. Pastu aku rindu jugak nak study dengan Faten, dengar cerita dia yang memang banyak cerita tu, pastu kalau stress study tidur dengan dia dekat ruang tamu. haha. haih. hoii siapa hiris bawang malam-malam ni! tsk tsk. lain  kali sambung cerita lagi. Pheww esok result keluar wehh. Sebenarnya tengah malam ni dah boleh check. Harap semua baik-baik saja. okaylah, goodnight :)