#pecahRumah

11:45:00 am

Assalamualaikum .

sekarang aku ada kat rumah , fuh lega . rasa selamat duk sini . hari rabu lagi aku dah ada kat rumah . lepas je habis kelas math terus balik rumah sewa , sembahyang then siap siap , call van kunyit suruh datang ambil kitorang hantar busten Dungun . huh . aku balik berdua dengan Jaa . Hari khamis takdok kelas , kelas cancel jd budak kelas kami cuti awal , budak Johor pun balik kampung walaupun cuma 3 hari , rabu malam tu dah bertolak balik Johor , sabtu nanti balik rumah sewa lagi sebab takut nak duk rumah sewa 3 hari tuh . rasa dah tak selamat lagi kat rumah sewa tu ***

Dengar dengar selasa malam tu 'orang tu' nak masuk rumah student lg , tapi tak sempat sebab ada orang nampak . dah 2 minggu benda ni berlaku . tapi pelik sebab dia masuk rumah yang sama . 2 kali dah masuk rumah tu & malam selasa tu pun dia try masuk rumah tu jugak . maksudnya dah 3 kali . kali ke 3 ni budak rumah tu terhidu asap rokok kat belakang rumah , bila pergi tengok , ade rokok kat belakang rumah tu . 'orang tu' dah lari . Aku rasa , 'orang tu' mungkin skandal salah sorang pelajar tu . aku agak je . sebab rumah sama . sebelum ni ada kes macam tu jugak kat Dungun . skandal pecah masuk rumah then pukul perempuan tu sampai berdarah kepala sebab balas dendam , perempuan tu permainkan dia . Tapi kalau nak kata skandal , kenapa rumah sebelah tu pun dia masuk jugak ? dia tak ambil pun barang berharga , 'orang tu' tertinggal pisau dalam almari rumah tu . padahal student tak tidur lagi time tu , boleh pulak dia masuk . Pelik , kenapa 'orang tu' sentuh garam, belacan, asam jawa etc ? Ilmu hitam kah ? . ada jugak orang cakap dia baru nak test 'ilmu' dia . 'ilmu pukau' . betul ke ? 

http://ciknunaberblogger.blogspot.com/http://ciknunaberblogger.blogspot.com/





















rumah sewa kami . haih takutlah . esok nak kena balik rumah sewa lagi , harap selamat . Amin .

You Might Also Like

0 budak awesome !