perit perpisahan.

2:36:00 am

Assalamualaikum.

Sekarang tengah minggu peperiksaan akhir semester, sibuk memanjang. Rasanya study tak sangat pun. kahkah. Bila nak study mesti banyak saja halangan, laparlah, cerita best lah. Grr. Eh sekarang tengah hot kan drama Hati Perempuan. Wuuuu. Saya pun terjebak sekali, hero kacak, heroin cantik memang bestlah. hewhew. Drama pertama dalam banyak-banyak drama saya rasa best sebab hero dengan heroin sepadan. kahkah. Okay, sudah. Lepas ni nak beli novel Hati Perempuan guna baucar buku, ada Rm100 lagi. kahkah. Sudah, sudah. 

Macam yang saya bagitau tadi, sekarang minggu peperiksaan akhir, saya ada 6 paper sem ni. Lama juga nak habiskan 6 paper ni, sekarang baru selesai 3, 3 lagi tengah beratur. tsk. Tak larat nak melayan lagi 3 paper tu. sobs. Ramai juga yang dah habis paper, semua sibuk angkat beg besar balik kampung. Nasib baik saya duduk rumah sewa tak ada lah merasa sangat kekosongan. Kalau duduk asrama mesti dengki tengok orang angkat beg, kemas barang. pheww. Sedih jugak tengok budak semester 6 nak berpisah dengan kawan-kawan mereka. Lepas ni mesti susah nak jumpa. Tak ada lagi peluang nak lepak asrama, rumah sewa sekali, masak berjemaah, makan ramai-ramai, berebut makanan T_T 

Hari tu ada budak semester 6 buat drama air mata depan saya. Haih dah lah saya sejenis manusia yang mudah sebak. tsk tsk. Rasa macam nak join sekali menangis sebab nak berpisah dengan kawan-kawan. Tengok saja situasi itu, terus membayangkan bila saya habis semester 6 nanti. sobs sobs. Dah boleh rasa dah bahangnya. Dulu masa belajar dekat matrik, saat-saat akhir tu tak ada pula rasa macam sekarang. kahkah. Tak sabar nak balik adalah. Yelah, sebab dulu ada masalah dengan kawan. Biasalah tak matang lagi waktu tu, masalah kecil je pun diperbesarkan. Terus putus kawan. kahkah. Sekarang alhamdulillah, benda kecil dilupakan saja. Tak payah nak besarkan sangat, nampak tak matang. hewhew. Sejurus melihat budak semester 6 teresak-esak menangis, hati terus berkata, akan aku hargai masa yang tinggal satu semester lagi. tsk.

Kolej Matrikulasi Perlis gen12
Dalam banyak-banyak gambar kenangan dengan kawan matrik dulu, ini yang terbaik. kahkah. Yang lain muka lagi kelakar. Bersama roomate dan jiran bilik, kalau tak silap ni sambutan maulidur rasul kot. Eh, yelah kot. Serabut kepala fikir mana nak dapat baju warna putih, at last beli. Membazir jugaklah. tsk. Dah lah kena jaga makanan, kahkah. Beli baju mahal-mahal, jaga makanan T_T

Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin
Ini pula budak kelas dip. kejuruteraan elektronik. Tiba-tiba dari akaun, tukar kejuruteraan. Tak tahu pun bakal berjodoh dengan benda-benda teknikal ni. Tak pernah tahu pun diri ini lebih sesuai dengan benda teknikal. kahkah. Jodoh, kita tak tahu kan. Macam sayang nak tinggalkan diploma ni. Selesa belajar dekat sini, suasana menarik, rumah tak jauh macam Perlis dulu. Kawan-kawan paling penting sangat selesa dengan mereka. Tak tahu macam mana akhir semester 6 nanti. mesti banjir Dungun. kahkah. Terover dah tu banjir bagai T_T


You Might Also Like

2 budak awesome !