Koleksi makanan sepanjang study week.

6:23:00 pm

Assalamualaikum.

Hi, hewhew. Cuti ni kan bosannya Tuhan saja yang tahu. Dengan hujannya lagi, memang sedap menternak lemaklah. Eh, tapi dah berazam dah nanti masuk semester 6, nak slim. kikiki. Maka berdietlah. Ini saja je nak terobekk makanan peneman setia dikala study week. Tadi tengok dalam galeri tab banyak sangat gambar, jadi mari kita upload. hihi. Budak rumah sewa tu semua tak bawa kenderaan, makan yang mana ada sahaja. Kalau rajin sikit, pergi kedai runcit depan tu beli makanan, sebelah tu ada kedai makan. Itu pun kalau rajinlah. Kadang-kadang ada juga kirim dengan pakwe housemate. hewhew. Tapi takkan nak kirim selalu, mengada sangat. Mari tengok gambar. Ehem, gambar banyak ni, bertabahlah. Jangan bosan okay.


Makanan yang wajib ada. Walaupun tahu akan kesannya, ini sahaja yang membantu saat iteww. tsk



Kalau ada sosej nampak mewah sikit, walaupun tak suka sangat sosej. Saja nak nampak menarik. Menarik keww ~ kahkah



kerlass kau ada telur. kahkah. Ehem, ada telur dalam megi waktu study week dah dikira mewah tau dekat rumah sewa kami, sebab masa tu poket dah kering. kahkah



Cuba teka megi hape? Takyah tekalah, biar saya bagitahu. Ini ruski tomyam. Yumnyum



Ini pun ruski tomyam juga, tapi yang pekat. Plastik kaler oren. Tambah serai, daun limau purut, cili, tomato serta sedikit jus limau nipis. pergh. Serai tu ambik belakang rumah sewa je, Ja yang tanam masa semester 2 dulu. Berkat tau. kiki.


Ini paling mewah. hewhew. Siap ada ayam lagi, sayur kubis, tomato, daun ketumbar. 


Roti canai kosong pukul 2 pagi waktu study sangat-sangat terasa kenikmatannya. Tak cukup. Pakwe Fatin tolong belikan. Kitorang kirim. ekeke. Kirim mengirim itu biasa. Lepastu dapat pula air milo ais free. Nikmat ya Allah.


Big apple. Sedapnya, ini pun kirim juga ;)


Kek lapis sarawak. Makan dekat rumah PA (penasihat akademik) kitorang. Dia saja buat makan-makan untuk kitorang. Sedapnya ~


Dah nama pun study week, nescafe wajib ada. hewhew. Beli banyak terus. Beli satu-satu mahal. Buat stok berjaga malam. Eyebag berleluasa. tsk tsk. Bukan senang nak senang kan?. Hurm, ada satu lagi gambar ni, nak tunjuk tapi malu. Eh tunjuklah, eh malulah. hurm hurm. Tengok jelah, tapi jangan terkejut tau. Nah.


kahkah. kawan saya menggila waktu study week. Suruh download apps ni, mula-mula rasa macam, mengarutlah. Tapi lama-lama macam seronok. Membazir waktu studyku. Nak kecilkan pipi, buang eyebag, licinkan kulit, nampak cerah, semua boleh. Cubalah. haha. Nama apps dia, YouCam Makeup. Pasti tak menyesal. kahkah. Dah itu je. Eh ada video sweet ni nak share, tak seronoklah tengok sorang-sorang. ekeke.


video

wuwuuu. Jangan lupa tau nanti pukul 6.55 pm tengok cerita Hati Perempuan. Rindulah dekat budak rumah sewa, kahkah. Dekat rumah tengok sorang-sorang, adik semua lelaki mana layan cerita ni. Dekat rumah sewa semua tengok sekali T_T







You Might Also Like

3 budak awesome !

  1. terliur saya tgk megi2 awk masak. hehehe

    jemput singgah http://imamimoth.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. sedapnya maggi , donut , kek awak . nakkk . hehe .

    ReplyDelete