kebahagiaan dirampas

3:27:00 am

Sepanjang dua bulan cuti ni, aktiviti harian saya adalah tidur. Tidur. Tidur. Mana lah nak dapat peluang macam gini kan, sekarang lah masanya. Minggu depan dah nak start praktikal. gulp. Siang bila semua orang tak ada, perkara yang paling best yang boleh dibuat adalah tidur. Hahaha. untungkan ? Lepas zohor wajib tidur dekat ruang tamu, haha. Sebab dalam bilik panas sangat, panas sangat-sangat. Ruang tamu best, ada aircond. hik.


tiap-tiap hari. sofa pun macam dah hilang ke'empuk'kannya. Haha. Pukul 5 keistimewaan ini automatik hilang. Grr. Dimana waktu mak ngan abah balik dari kerja. Hahaha. Abah oke je, mak sangat tak oke. hik. suka sangat mengganggu ketenteraman orang. baru je nak feeling melancong dekat korea, buat orang salji. spoil.



Tutup aircond, automatik bangun dan jerit.

me :  "sape tutup ekonggg ???!!"

pusing belakang mak dah tercegat dekat suis ekon. teehee. potpetpotpet. 

mak : "tahu tak bil letrik bulan ni berapa bla bla bla, kipas lagi ekon lagi bla bla bla tidur atas sofa kluar air liur basi bla bla bla ingat wangi sangat ke bla bla sape nak basuh bla bla bla bla bla"..

tiap tiap hari, bebelan yang sama. dah boleh hafal. haha. Dah tu panas gile, takkan nak duk dalam bilik yang panas tuh. Masalah sekarang adalah bil letrik. Bil bulan mei dengan jun untuk rumah saya sebulan rm390. Masih boleh cakap murah lagi ke ? hari tu dah jumpa pakjib mintak kurang bil letrik, ingat bagi. hik. tak bagi pun. tsk. tedetot betul la pakjib ni. nantila try cakap dengan datin pulak, suruh datin pujuk laki dia pulak, oke tak ? mesti bagi, laki mana tak sayang bini kan. hakhak. Ke nak try mintak dengan Mb baru, bagi guna kenyir pun oke nih. hahhaha. Cuaca panas la sekarang, kalau letrik mahal, susah la. Nak guna ekon pun fikir banyak kali takut bil melambung naik. Kurangla sikit. pelishhhh .. sobs sobs. kalau terdesak, akanku mintak pertolongan pensyarah ku ajar cara kurangkan bil letrik. Guna banyak tapi bil tetap murah. Hahaha. apa guna ambik kos letrik tapi tak tahu nak kurangkan bil letrik. hoho.




You Might Also Like

4 budak awesome !

  1. betul tu..sekarang ni cuaca sangat panas..huu dok dalam umah pun berpeluh..kadang terpaksa buka aircond lama sikit. huu tapi bila fikir sal bil, haha ummm..take some times juga nak off heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. Tp bile panas sangat takde masa pun nak fikir pasal bil. hoho

      Delete
  2. Sekarang nie memang panas gilerrr .. cepat-cepat bagi tahu kak mah, suruh pujuk abejib kurangkan sikit bil letrik .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa, pakjib bz. Susah la macam ni. heh

      Delete