Budak Baru Belajar ;)

11:41:00 pm

Assalamualaikum w.b.t
semalam 8 disember dah start belajar dah , subjek Telephony . Pengalaman baru , best. buat lab , experiment pasal telefon je . ahhaha . tengok tengok komponen dalam telefon je , cara sambungannya . hafal apa yang ada dalam telephone set tuh . mudoh je . 
ni handset . bahagian atas yang tempat dengar tu , receiver . yang kat tempat cakap tu , transmitter .

bahagian dalam telefon


ni litar untuk keypad


dah . tu je .  
btw , tadi mokyah call . haha . kesian pulak , dia ingat aku dah tak ingat kat dia dah . doklah , aku sibuk sikit je . oloh , mak sendiri pon jarang call , tak kan mak angkat nak call selalu . tak adil la . haha 

You Might Also Like

0 budak awesome !