Ditipukah?

2:30:00 am


Assalamualaikum


Ehem, aku syak aku kena tipu. haih. Sadlife. Hari tu masa cuti semester banyak sangat masa terluang. Rajin jugaklah aku update blog lepastu kalau masa takde idea, aku mesti nak join giveaway, sekurang-kurangnya nampak aktiflah kan belog ni dari sunyi je macam rumah tinggal. Perasan tak bulan may dengan jun hari tu ramai blogger yang anjur giveaway, hadiah menarik semua. Gempak.

Boleh tahan banyak jugaklah aku join, lepas tamat aku delete. ekeke. Lepastu ada dua tiga contest yang aku menang. Happy weh duduk mengadap laptop je rezeki masuk. Masa menang tu gembira sangat tambah-tambah lagi bila tahu hadiah yang dimenangi tu agak lumayan. Muka ada senyium. Tapikan, ada satu giveaway ni aku menang, dah sebulan lebih kot masa cuti sem lagi, tapi hadiah tak dapat pun. Penganjur suruh tuntut dengan sponsor sendiri, disuruh hantar maklumat dekat facebook sponsor tu. Mula-mula hantar, tak dilayan pun. Lama jugak. Makan minggu. Padahal dah mention dah aku pemenang giveaway sekian-sekian. krik krik je. Aku punya keterujaan tu bukan main lagi dah. Aku sabar lagi waktu tu, fikir positif mungkin dia sibuk.

Masa aku mesej mula-mula aku tak friend pun dengan dia kat facebook, aku sekadar mesej je. Yelah setakat nak tuntut hadiah. Lepastu aku hantar lagi, tapi aku request friend dulu, lepas dia terima, aku forward lagi mesej sama. Dia respon, simbol 'like'. Laju. Bertarikh 26 Jun. Sampai sekarang diam macam tu je, hadiah pun tak nampak batang hidung. Kalau tak mampu tak payah gedik sangatlah umpan orang dengan hadiah mahal macam tu. Berangan. Aku tak mengharap tapi aku benci penipu. Aku tak nak lah doa bukan-bukan bulan ramadhan ni kan, lagi-lagi 10 malam terakhir ni, tapi sakit hati tu tak payah cakaplah. Menyampah.

You Might Also Like

4 budak awesome !

  1. Replies
    1. hm, yelah. Kalau x sabar dah mention dah blogger mane yang menipu ni. hewhew

      Delete
  2. well...
    akak pun pernah join GA...
    dah habis GA, owner senyap je.. tup2 ada buat GA lain...
    bila tanya... tak jawab n cakap GA batal... then, terus dia delete post tu... hehe....

    kebanyakakan GA yang akak menang, alhamdulillah kebanyakannya hadiah sampai cuma ada 2 3 kes... blog owner tiba2 tak update berbulan2... so I am guessing she/he maybe got some problem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang malu si penganjur tu, kahkah. Sponsor buat hal. ekeke.

      Delete