sahabat

1:59:00 pm

Teringat zaman matrik dulu , huhu
kawan ajak balik rumah dia time hujung minggu , dekat Penang.
Satu-satunya kawan matrik aku sampai sekarang , wani.
Dia paksa aku tulis surat hantar kat HEP , nak ikot dia balik . Time tu giliran budak lelaki outing , kenalah tulis surat . Matrik tu ada giliran outing , jadi xdok peluang la kalau nak keluar berdating .
suka gilak time tu , lepas je abis klas hari jumaat tu terus balik bilik , packing barang .
Dalam pukul 4 naik teksi pegi KTM . Tiket ke Butterworth pukul 7 tapi kena pegi awal sebab kalu lambat tak dapat tempat duduk , terpaksa berdiri 3jam . Nasib baik beli tiket cepat , dapat jugak tempat duduk . Kami sampai Butterworth dalam pukul 10 , ayah wani dah tunggu kat sana .
Kampung wani dikelilingi sawah , cantik sangat .


Pelik kan nama kampung ni ? hee..
 wani ajak aku jalan-jalan kat kampung dia , naik motor . ahhaha . Pastu beli keropok lekor , makan kat tepi sawah sebab kalau makan kat rumah nanti adik dia nak . haha
Hari ahad kitorang balik matrik , ayah dia belikan tiket bas untuk aku sekali , dia belanja . malu . Tiketnya aku simpan lagi sampai sekarang .
Masa nak naik bas tu , mak dia siap kiss pipi aku lagi , ahaha . terharu . 
p/s : terima kasih makcik , pakcik sebab layan saya dengan baik selama 3 hari tu .

Sit kami depan sekali , yang belakang driver tu . hee~
Sesampai je kat Kangar , terus perut lapar . wani pulak mengidam nak makan KFC , nasib baik ade KFC kat situ . kitorang sengaja cari tempat duduk yang jauh dari orang , pastu makan sampai lebam . muka comot pon tak kesah sebab takdok orang nampak . hehe .. lepas perut kenyang , call teksi untuk balik matrik . 

pengalaman yang sangat bernilai bagi aku , terima kasih wani . budi baik hang aku kenang sampai bila-bila . 



You Might Also Like

0 budak awesome !