Penutup kisah Diploma

12:16:00 pm

Assalamualaikum



Sekarang minggu final exam, satu paper dah lepas dah 20/10 hari tu, dan paper seterusnya 26/10 pula. pheww. Bertahan jelah, sikit je lagi ni nak habis belajar. Paper pertama hari tu 'wireless comm. system', susahnya ya Allah, macam nak menangis, padahal pulun wehh study subjek tu. Memang semua bab yang aku study tu masuk, tapi tak target pun soalan macam tu. Contohnya, aku target soalan akan tanya tentang ciri-ciri wireless, tapi yang keluar contoh wireless. Macam tulah lebih kurang. Pastu sibuk pulak nak tanya pendapat aku. hmm. Bagi pendapat sendiri pun salah, baik takyah tanya pendapat. Masalah sekarang benda ni teori. Final 5 paper tapi satu paper je kira-kira, matematiklah. Lain semua teori. Cadang nak naikkan pointer semester ni, kan dah last. tsk. Nasib lepas ni matematik, lega sikit. 

Lepastu sekarang dah akhir-akhir sem, sibuk sangat semua orang. Nasib projek dah settled, kalau sebelum present projek hari tu lagi stress. Alhamdulillah, projek berakhir dengan jayanya. hewhew. Sekarang ni fikir nak apply kerja, tapi aku nak sambung belajar lagi. Tapi macam sementara tu nak mohon kerja dulu, sebelum kemasukan bulan 3 ni, itu pun kalau dapatlah. Peninglah. Debaran kian terasa nak melangkah ke alam pekerjaan ni, haha. Macam tak nampak lagilah jalan masa depan aku. Takut weh. Dah tu nanti nak berpisah dengan kawan-kawan sekarang T_T Satu je aku fikir kalaulah aku dapat sambung belajar nanti, macamana cara nak cari kawan. Tu masalah paling besar dalam hidup aku sejenis yang susah nak berkawan. Dapat lagi ke tak kawan macam sekarang. Kawan-kawan aku sekarang semua plan nak kerja lepas diploma ni, kecuali Jaa. Aku happy kalau Jaa nak sambung belajar, tapi dapat ke tak sama-sama dengan aku. hmmm. Lepastu aku fikir lagi, kalau aku sambung belajar, mak abah kena tanggung aku lagi T_T. Sian mak abah, dah lah masa matrik dulu aku dah susahkan diorang. Ralat sikit bila fikir balik. Tiba-tiba terfikir nak update resume untuk mohon kerja sebab rasa menyusahkan. hewhew.

Kalau nak sambung belajar, sekarang dah boleh beli no pin upu ni. Kalaulah aku dapat sambung belajar, ni kalau je ni, mesti kemasukan bulan 3 dan aku masa tu dah 23 tahun Ya Allah, tuanya. kahkah. Lepastu kalau sama course, akan makan masa selama 4 tahun untuk aku habiskan degree, tu belum transfer creditlah,, anggaran kasar. Lepastu aku habis degree tahun 2020, masa tu umur aku dah 27 tahun??? serius ahhhh! ish, tua lah, bila nak kawin!? Dah lah anak sulung, perempuan sorang pulak tu T_T. Tapi kalau tak sambung belajar, aku dah hapuskan impian aku dulu-dulu, impian mak abah. Janji aku dengan diri aku sendiri tak tertunai. Dah lah aku anak sulung, kena jadi ikon kepada adik-adik aku. Ewah. tehee. Boleh tak kalau nak transfer credit sampai dapat 2 tahun je? kahkah. Kawan aku cakap, kalau aku bijak sangat boleh ah, itu macam menghina tau. Tahulah aku bukan pandai pun T_T Hokayylah nak kejar masa depan ni, kena sambung study untuk paper akan datang, apapun yang jadi lepas ni, semua tu ketentuanNya sebab aku sekurangnya dah berusaha, tsk tsk. Doakan aku tau, aku pun nak berjaya macam engkorang jugekk. hiks. Doakan kawan-kawan aku sekali, dan adik aku sekali dia pun tengah final exam pastu adik aku sorang lagi nak hadap SPM nanti, biar sama-sama berjaya. hewhew


ekeke, saja je tepek gambo ni, tu pensyarah matematik aku dekat belakang, pelawak profesional politeknik aku. kahkah. Encik Zumali nama dia ;) 


You Might Also Like

2 budak awesome !