Lepas Rindu. hee

10:02:00 pm

Assalamualaikum


Hai, hihi. Aku tengah cuti sekarang ni, 4 hari je sempena Deepavali. Kalau ikutkan kalendar kilang aku memang cuti la hari ni sampai isnin tapi disebabkan schedule production tengah tinggi sekarang maka cuti dibekukan dan hari ni kena kerja overtime. kahkah. Tapi aku balik je sebab dah beli tiket. Macam ni la nasib kerja kilang pastu bahagian production pulak. haih. Sebelum ni aku memang tak tahu apa-apa pasal kerja kilang ni macam mana pastu production tu apa benda semua. Mula-mula aku masuk kilang pun blur je. Pastu tak tahu operator tu apa, QC la semua tu. huh. Pastu hari first masuk production serabut gila sebab banyak mesin dengan bunyi mesin lagi, aduh pening la. Pastu bila pergi kantin pulak mak aih ramainya orang asing yang selama ni aku tengok kat stesen bas je tu pun hari jumaat je kalau nampak pun, ni depan mata aku penuh dan serabut. urgh. Pastu jalan main langgar je. Ada indonesia, vietnam, nepal, myanmar dan err haa tu jela kot. Tapi serius ramai gila. Awal-awal kerja dulu aku takut jugak tapi sekarang dah biasa. Dah biasa pun kena hati-hati jugak -..- 

Pastu masa rehat la terkejar-kejar dorang semua pergi kantin sebab nak kena kejar masa. Rehat pagi 15 minit je pastu kantin jauh. Jalan nak pergi ke kantin dah 5 minit, duduk jap dah bunyi loceng. kahkah. Eh macam bosan pulak cerita pasal kilang ni. Dah la. Haa aku kat sana takde wifi, pakai internet phone sendiri. Pastu line pulak bongok. Aduh stress aku. Kalau bawak laptop memang takde function pun sebab nak buat hotspot takleh connect pun -..- Aku rindu gila nak tengok blog, nak share cerita kat sini sebab kat sana aku banyak stress. Sebab dah lama sangat tak layan blog ni kan, aku sampai lupa nak cara nak edit blog. haha. Bosan la tengok benda sama je ni. Tak pandai dah aku nak coding. Oh aku kat sana sebagai programmer. Dulu masa interview aku ingat programmer ni dia buat coding macam C++ tu kahkah. Padahal tak punnn. Programme dia lagi okay rupanya. Tapi aku blur jugak la sebab aku tak tahu mesin. hihi.

Aku stay kat Pasir Gudang sekarang. Aku duduk kat Taman Kota Masai. Orang sana mesti tahu kan. Pastu kalau kat sana bila tanya duduk kat mana, mesti tak boleh cakap Taman Kota Masai sebab kawasan tu besar gila. Dia mesti kena cakap Mangga ke Delima ke Pulasan ke. Haa kat sana main nama buah je. Aku kan bosan sangat duduk kat sana. hmm. Kalau kat sana, hari-hari aku rindu Terengganu. Aku rindu pantai. Kalau macam masa belajar dulu, bila stress je boleh tengok pantai pastu tenang. Kat sana aku nak pergi mana?. Ohh hari tu makcik kepada kawan aku ni dia bagitahu kat Pasir Gudang tu ada laut. Aku excited gila. Pastu hujung minggu tu terus aku ajak kawan aku pergi sebab makcik tu cakap dekat je dalam 10 minit dari rumah aku. Nama tempat tu Kg Pasir Putih. Aku dah bayangkan tempat tu macam pantai kat Terengganu ni, sampai je kat kampung tu aku tak nampak laut pun -..- Kat tebing tu dorang dah buat kedai makan pastu ada rumah. Sebab tu tak nampak. Pastu bukan macam pantai pun. hmm. Kecewa gila. 

Emm, sampai sini je cerita kali ni boleh tak, otak dah blank. kahkah. Goodnight ;)


You Might Also Like

1 budak awesome !