Tak dirancang

11:53:00 pm

Assalamualaikum 


Lama gila aku tinggal belog ni kahkah. Bukan tak sempat ke apa tapi takde mood langsung nak berblog. Hewhew. Kalau ikutkan idea ni bersepah tapi bila nak start taip ke mood hilang. Huhu. Sekarang dah hampir 4 bulan aku menganggur. Sebelum ni aku dah susun plan cantik cantik dah untuk masa depan aku, baik je. Tapi tu la kita ni manusia mampu merancang je. Tsk. Plan aku sebenarnya habis je diploma, aku nak terus sambung degree pulak, universiti pilihan aku UTHM. Aku tak tahu kenapa aku berkenan sangat nak belajar kat situ dalam course Electronic Engineering (communication). Kalau tengok syarat kemasukan memang aku lulus tapi tah la keluar result tak dapat pulak. Mungkin takde rezeki aku lagi.

Kalau aku dapat, aku dah daftar dah 15 Feb. Masa keluar result tu kecewa gila, tak tahu la kenapa macam sedih sangat sebab aku tunggu dari 3 tahun lepas kot selepas aku gagal matrik. Tiap sem aku struggle nak maintain pointer atas 3.0 untuk apply degree. Tsk tsk. Bukan rezeki aku lagi kot. Aku tak putus asa dah try apply untuk intake september pulak. Ni aku plan jugak, kalau dapat aku akan habis study masa umur aku 27 tahun. Pehh, kahwinnya bila? Kahkah. 

Tapi tu la macam aku cakap tadi, manusia mampu merancang je. Minggu lepas aku dapat temuduga kerja dengan company besar jugak dekat Johor. Aku try jela sebab dah dapat, ada beberapa orang kawan aku yang dipanggil temuduga jugak. Company nak ambik 2 orang je tapi aku sorang je lulus. Mungkin rezeki aku untuk kerja dulu bayar hutang ptptn kahkah. Sebelum interview tu aku plan kalau aku dapat kerja, aku nak part time study tapi aku terikat 2 tahun. Hmm sedih jugak. Degree tu salah satu impian aku. Kerja yang aku dapat ni pun antara impian aku jugak. Kalau diikutkan aku tak lulus pun sebab masa interview aku cakap ada plan nak sambung study tapi company tu call balik nak comfirmkan. Aku lulus sebab dorang tengok result mathematic kot. 

Aku excited tapi dalam masa yang sama takut jugak. Jauh la Johor dengan Terengganu lagipun aku sorang. Tapi aku suka cabar diri. Hewhew. Aku takde pengalaman kerja pun haih. Takpelah bila lagi nak rasa pengalaman macam ni. Hahaha. Okaylah sampai sini je cerita aku malam ni, update guna tab je sebab malas bukak laptop. Kahkah. Nah gambar masa interview hewhew.

       
 Thanks. Bye 


You Might Also Like

6 budak awesome !

  1. kak mia pun sambung degree part time lepas dah ada anak...

    takpe.. masih ada masa lagi...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #22. maaf mia baru sempat nak blogwalking.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2016/01/senarai-url-blog-22.html

    pemenang diumumkan kat http://www.mialiana.com/2016/02/pemenang-bertuah-url-blog-22.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut pulak nak part time study ni takut tak mampu, huhu

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. comel semuanya

    jalan-jalan petang..

    jemput singgah : http://www.azlindaalin.com/2016/03/mini-giveaway-hari-jadi-dhia-batrisya.html

    ReplyDelete
  4. Wah bu haji mau pada kmn nih bu haji :D

    ReplyDelete
  5. mungkin allah dah ada plan yg lain utk kamu

    ReplyDelete