Semester lima.

11:29:00 am

Assalamualaikum.


Ehem. fuhh fuhh *tiup habuk. Nasib tak bersawang belog ni, mengada tau labah-labah tadi ada hati nak buat sawang dekat sini, nasib baik saya sempat buka belog, bertempiaran lari. Muahaha. Padan muka tak sempat. hewhew. Seronok beronoknya bila tempat belajar dekat dengan rumah. bahaha. walaupun ambil masa 2 jam juga dari politeknik ke rumah tapi tetap dikira dekat. Tiap minggu balik whoa. Tapi petang nanti dah kena balik politeknik lagi, ahh bencinya dengan perasaan ni. pfffft

Pejam celik pejam celik, celik tak pejam pejam, dah semester lima. Wehoo. Tepukan gemuruh untuk diri sendiri sebab berjaya melalui 4 semester dengan jayanya. Walaupun melalui jalan yang berliku-liku untuk sampai ke tahap sekarang, akhirnya berjaya juga. Tehee. Dulu sebelum masuk belajar di politeknik, rasa macam "boleh ke ni, boleh ke. Aku budak akaun. Elektrik ni macam mana. 3 tahun, lamanya. Nanti masuk poli, mesti umur aku lebih setahun dari orang lain. Hurm hurm. " Tak cuba tak tahu kan. hewhew. 

Sekarang dah semester lima. Wahh, lagi setahun je nak dapatkan diploma. Cepat. Semester lima baru rasa susah juga untuk dapatkan diploma ni. tsk. Baru 2 minggu masuk belajar, tapi tekanan macam lagi seminggu nak final exam. Huargh, stress. Macam banyak sangat tanggungjawab kali ni. Tak boleh enjoy sangat macam dulu-dulu. Kerja kena siapkan cepat-cepat. Jangan tangguh, nanti tambah tertekan. Lepastu sekarang dah kena fikir tajuk untuk projek akhir nanti. Buntu. Sebenarnya, saya dah ada idea untuk projek akhir, tapi kos untuk buat projek tu tinggi, jadi perlu fikir idea lain bagi mengurangkan kos. hurm hurm. Buntu lagi.


Ni masa hari pertama masuk semester 5, muka ceria lagi sebab biasalah hari pertama, pensyarah mana nak mengajar lagi. hewhew. Tapi sekarang tekanan datang tak diundang, bersepah-sepah. pffft. Dah, tu je. Nak kemas barang balik politeknik. Menyampahnya. huh.



ps : kalau ada sesiapa punya idea untuk projek akhir saya , silalah kongsi ya. 


pss : Projek tu berkaitan elektronik, tak perlu fikir benda baru, benda yang dah ada, kita upgrade. okay ? paling ringkas.


You Might Also Like

0 budak awesome !