Sunday, 12 October 2014

Sambil menyelam, minum air. hiks

Hari rabu lepas kena pergi ambil surat lagi dengan Encik Rashid yang kerja di JKR dekat wisma persekutuan. Menurut perintah atasan. Merempit dengan Ma naik nouvo, hoii. Nasib baik Ma bawak nouvo, takde lah rasa terseksa sangat takut kain terselak. I kan minah ayu pakai kurung selalu, puihh. Kalau tidak, terpaksalah jaga kain takut terselak nampak betis, lepastu sibuk nak pegang Ma lagi takut jatuh. Kan Ma bawak motor laju nak mamm macam apa dah, helmet yang saya pakai tu dah lah besar lepastu bayangkan kena tolak angin masa tengah sedap merempit, nasib tak tercabut je kepala ini. fuhh. 


Dapat juga cuci mata masa pergi JKR hari tu. Tak rugi. Hiks.


Nampak tak tu yang bangunan tinggi tu, bukan cermin kaler hitam, alaa yang cermin kaler hijau. Ha tu la Paya bunga square yang saya pergi kira kuantiti barang letrik hari tu, yang teruja sangat tu. ahak. Boleh pulak minta izin dengan Encik Rashid nak pergi dekat cermin belakang meja dia semata-mata nak ambil gambar permandangan ni. ehhehe. Nasib baik dia jenis yang okay-okay saja. 



Lepas dah settle semua dekat JKR, Ma bawak pergi situ dekat dalam gambar atas tu, bersebelahan dengan Masjid tengku tengah zaharah atau lebih dikenali dengan nama masjid terapung. Sebab stress sangat dekat ofis. Dekat situ tenang. Sengaja balik ofis lambat sampai habis waktu rehat. hihi. Masa pergi situ ada sorang pakcik tengah memancing, lepastu muka dia berubah, marah bila Ma buat bising. Haha. Takut ikan lari lettew. 


Kena paksa jadi cameraman, konon candid. Haha. Ma terlalu teruja lepastu upload gambar ni dekat ig. tehee. Paksa orang like pulak tu, tak maluu. Ahaha. 


Lagi, gambar konon candid. Daun pokok tu jauh sebenarnya, Ma buat-buat macam sentuh daun tu dan cepat-cepat suruh saya tangkap gambar ni, lepastu bangga sebab hasil macam ni. tsk. 


Semua tekanan dekat tempat praktikal hilang lepas pergi sini, sebab cantik sangat dan tenang je. Lepas ni nak ajak Ja pula. Hiks. Okay dah sampai sini je. Babai. Gambar saya tak ada sebab tudung tak jadi. Salahkan helmet. Sekian.

2 comments:

  1. Subhanallah cantiknya tempat.. btw JKR tu stands for what?

    ReplyDelete